miercuri, 21 ianuarie 2009

www.etica-aplicata.ro - primele teste

In noaptea dintre 20 si 21 ianuarie am inceput primele teste la portalul www.etica-aplicata.ro Va fi un site care va gazdui atat resurse pentru domeniul eticii aplicate, cat si paginile oficiale ale Bucharest Conference in Applied Ethics '09: "Ethics Committees and Other Ethical Tools" si European Journal of Applied Ethics.

Fiindca am dorit ca acest portal sa nu fie doar pentru Romania si asa-zisii specialisti in etica aplicata din Romania, tot continutul va fi in limba engleza. De asemenea, EJAE nu va fi dedicata spatiului academic romanesc. Nu, pentru ca spre deosebire de altii, eu si colegii mei suntem scarbiti de incompetentii care-si dau cu parerea pe la tembelizor ori prin publicatiile autohtone. Ca atare, www.etica-aplicata.ro va fi un portal de resurse pentru toata Uniunea Europeana si nu numai.

O a doua precizare pe care vreau sa o fac e aceea ca site-ul se va dezvolta treptat. La inceput vor exista niste pagini semi-statice, urmand ca pe parcurs sa introducem diverse sectiuni cu continut updatabil si pretabil pentru agregatoare (de exemplu, sectiunea NEWS).

In al treilea rand, regula de baza a portalului de baza nu va fi "political correctness"-ul, ci, dimpotriva, analiza critica, uneori dura si extrema. Nu vom tolera aberatiile conceptuale si nici incompetenta, sanctionand dur orice adept al lor.

Pentru moment, site-ul va contine doar o pagina cu siglele proiectelor inclue, urmand ca din punct de vedere al continutului sa-l completam pana la finele lunii martie.

Niciun comentariu: